tiistai 11. elokuuta 2015

Muutto ja uusi talli

Viime lauantaina oli vuorossa uuteen talliin muuttaminen. Menimme Tiiun ( O&P omistaja ) kanssa tallille jo 8.30 ja aloimme pakkailemaan kamoja kasaan. 10 maissa traileri saapui. Sitten vain kamat kyytiin ja laitumelle hakemaan Pinni ja Ossi. Molemmat antoi tosi hyvin kiinni! Laitettiin vielä kuljetussuojat jalkaan, minkä jälkeen alettiin lastaamaan ensiksi Pinniä traikkuun. Pinni pysähtyi hetkeksi rampille seisomaan, mutta hetken suostuttelun jälkeen se käveli nätisti sisälle. Sitten tuli Ossin vuoro. Ossia suostutellessa menikin sitten hetki.. Herra kun on vähän tuollainen vellihousu. Lopulta onneksi saatiin Ossikin kyytiin ja lähdettiin ajamaan kohti uutta tallia.
     Onneksi matka kesti vain alle puoli tuntia, sillä ainakin Ossi oli hikoillut itsensä ihan läpimäräksi matkan aikana. Ihan ensiksi veimme hepat totuttelemaan karsinoihin, ja samalla purimme kamat autosta talliin sekä valmistelimme niiden oman karsinan. Pinni ja Ossi olivat siis olleet jo jonkin aikaa pihatossa, joten vilkuilimme samalla niiden reagointia karsinaan. Molemmat olivat yllättävän rauhallisia!
     Sitten veimme hevoset niiden tarhaan. Koska Pinni on niin pieni, meidän piti samalla arvioida, tarvitseeko tarhaan lisätä vielä yksi alalanka. Joissain kohdissa alin lanka oli niin ylhäällä, että päätimme lisätä joihinkin kohtiin kolmannenkin langan.
     Ennen lähtöämme kävimme vielä kiertämässä tarhoja ympäröivän radan Ossin ja Pinnin kanssa. Molemmat olivat tosi rauhallisia ja varsinkin Ossi oli tosi reipas poika! Ei säpsähtänyt kuin kerran, kun iso pressu liikahti tuulessa. Sitten vaan hepat tarhaan ja kotiin.
      Itse talli on tilava ja siellä on kivat tilat, kuten kahvio. Käytävällä ja tallissa muutenkin on paljon enemmän tilaa kuin vanhassa. Myös karsinat on tilavat. Tallilla on kenttä, joka on vähän pienempi, mutta meille ihan tarpeeksi suuri. Näiden lisäksi tarhoja kiertää hiekkarata, josta jo aiemmin mainitsinkin.
      Minulle jäi tallista tosi hyvä vaikutelma ja myös Ossi ja Pinni näyttivät viihtyvän siellä tosi hyvin. Molemmat olivat rauhallisia sekä karsinassa, että tarhassa. Myös muut tallin hevoset vaikuttivat kivoilta ja ihmisetkin olivat mukavia. 




Pahoittelen vielä kännykkälaatuisista kuvista, mutta en ole vielä päässyt tallille lauantain jälkeen kuvailemaan, eikä muillakaan ole muistunut kameraa tallille mukaan. Kaikki kuvat on Tiiun ottamia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti