maanantai 27. helmikuuta 2017

Talvi, kevät, talvi..kevät

Heippa kaikki!

En keksinyt tälle postaukselle oikein otsikkoa, mutta tuo on myös aika osuva. Sillä muutaman viikon tai no ehkä jopa tämän helmikuun ajan on ollut niin epävakaa sää. Ensin tulee kauheasti lunta ja sit ne sulaa melkein heti pois ja tilalle tulee pelkkää jäätä. Joka paikka täys sitä jäätä. Mitään ei pääse oikein tekemään kun menee muuten nurin. Onneksi nyt päästiin taas muutamaksi päiväksi näyttimaan lumesta! Tosin sitä iloa ei kauaa kestä..

Mutta siis asiaan. Meillä on ollut noin 2-3 viikkoa ongelmana Ossin satula. Se ei oikein enää istu Ossin selkään kun on sen verran muuttunut kaveri satulan ostosta. Satulan muutenkin oli alun perin tarkoitus olla vain väliaikainen. Koska se ei sovi täydellisesti olemme menneet nämä viimeiset kolmisen viikkoa ilman satulaa. Muutaman hassun kerran satulalla ollaan menty, mutta pääasiassa ilman satulaa. Ossin jäykkyys on lähtenyt melkeinpä kokonaan, eli jo siitä huomaa satulan sopimattomuuden. Onneksi uusi satula on jo hankinnassa.





     Satulan puutteesta ja kentän jäisyydestä johtuen on menty aika paljon käynti-ravi treeniä sekä treenattu urakalla pohkeenväistöjä, jotka alkavat onneksi jo sujumaan hyvin. Sen lisäksi ollaan menty liinassa pikku pellolla ja metsässä että pellolla umpihangessa kaikissa askellajeissa. Oli muuten ihanaa päästä kunnon hankitreeniä tekemään, Ossi tykkäs ja minä tykkäsin. Hankitreeni ei tosin ollut suunnitelma sille päivälle vaan alkuperäinen suunnitelma oli mennä maastoon. Mutta niin kun osasin odottaa tai no pelätä.. meidän maasto tyssäsi melkein alkumetreillä siihen, että metsäpolku oli niin peilijäätä lumen alla ettei siinä pysyny pystyssä sitten millään. Kun päästiin siitä "rämpimisestä" takaisin pystyyn ja niin sanotusti kuivalle maalle niin tehtiin u-käännös takaisin tallia kohti. Saatiin kyllä hyvät alkukäynnit samalla.



Ossilla on ollut kevättä hiukan rinnassa, mutta hienosti on kuunnellut ratsastajaa. Ihanasti ollaan taas menty siihen, että Ossi itse kantaa itseään ja on kevyt ratsastaa. Tästä on hyvä jatkaa!



Sitten vähän Pinnin kuulumisia. Pampsin tallilla on ollut neidin kannalta huonot säät, koska melkeinpä joka paikka on ollut vain jäätä.. koska Pinnillä ei ole kenkiä niin eipä myö olla hirveästi päästy mitään erikoista tekemään.
     Mutta onneksi tuli lumi ja päästiin Neidinkin kanssa hankitreeniin. Oli kyllä toisella niin hyvä ilme kun pistin sen lumeen rämpimään.. oli "et ole tosissasi" oloinen poni liinan päässä. Hienosti Pinni mennä tohotti hangessa.


     Hankitreenin, ohjasajon ja tylsien narussa kävelyjen lisäksi Pinni pääsi käymään maneesilla piitkästä aikaa. Oli kyllä tyytyväinen poni kun sai mennä ihan rauhassa, eikä tarvinnut miettiä liukastuuko tai muutenkaan varoa jalkojaan. Pinni käyttäytyi hyvin maneesilla. Alkuun oli vähän laiskan letkeä, mutta vertyi kyllä ihan ilopukkeihin ja laukkaspurteihin asti :D
     Pinnillä kävi myös hieroja tossa yks päivä. Saatiin vähän noottia Neidin "talvivarastosta", mutta onneksi ollaan jo laihtumaan päin. Osasin jo veikata, että mitkä kohdat on varmaan jumissa ja ne olikin sitten juntturassa. Yksi tuli kumminkin yllätyksenä, mutta hieroja sai hyvin paikat aukeamaan ekan hieronnan aikana.



Neiti nautti kyllä ihan täysin siemauksin hieronnasta! Onneksi uusi aika on jo varattu ja päästään aukomaan jumeja enemmän auki.
     Tässä olikin kaikki tähän asti. Uutta postausta tulee lähi päivinä.

~Tiiu

Ps. Anteeksi joudutte tyytymään pelkkiin puhelinkuviin tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti