tiistai 4. huhtikuuta 2017

Esimmäinen muttei viimeinen kerta

Heippa kaikki ja hyvää alkannutta kevättä!

Tossa muutama viikko takaperin lauantaina (19.3.). Liikutolikin poikkeuksellinen. Sää oli mitä ihanin, mutta silti päätettiin mennä Ossin kanssa ensimmäisen kerran maneesille ratsastamaan. Pinni lähti myös mukaan ja Kata kiipesi neidin selkään sekä Fanny oli myös tukena.
     Meidän tallilta maneesille ei kävele kauaa. Vielä vähemmän jos ei olisi tappi jalkoja mukana. Maneesille kun lähdettiin kävelemään totesin,että tämä on Ossille eka kerta yli päätä kun poistutaan uuden tallin pihasti niin otin Ossin liinaan. Osittain ihan turhaan oli liina mukana, mutta osittain ihan hyvä. Herra käyttäytyi kävelymatkan oikein mallikkaasti, vaikka askel oli turhan reipas ihmisille jonka johdosta Herraa piti vähän väliä jarrutella.


     Maneesille kun päästiin niin oli havaittavissa hiiukan vain pientä ihmetystä. Pinnille paikka oli jo tuttu, mutta Ossi oli ekaa kertaa maneesilla. Tietääkseni koko elämänsä eka kerta, tai ainakin viimeisen 4 vuoden jälkeen eka kerta. Kävin taluttaen maneesin läpi ja sitten kiipesin selkään.
     Askel oli erittäin pitkä ja eteen päin vievä, mutta Ossi kuunteli silti hienosti. Alkuun vähän ihan vähän kyttäili katsomon päätyä kun siellä oli ihmisiä ja samassa päädyssä oli nurkassa estetolpat jotka oli myös alkuun jännät :'D
     Sen jälkeen alettiinkin jo hommiin. Alkuun työstin käynnissä väistöjä ja taivutteluja. Kun Ossi oli alkoi olemaan rento niin siirryttiin raviin. Ravissa oli hiukan liikaa virtaa aina välillä, mutta hetken työstettyä sekin tasottui. Tällä hetkellä ravin suurin ongelma on se,että Ossi meinnaa koko ajan mennä kuolaimen alle ja sitä kautta pää menee liian alas lapoihin. Tätä on nyt joka ratsastus kerralla työstetty ja se alkaa menemään pikku hiljaa Ossin muistiin.
     Koska maneesissa oli Pinni ja Fanny niin laukat otin maneesin toisessa päässä isolla pääty-ympyrällä. Laukoissa on taas hetken aikaa ollut ongelma nostaa oikea laukka oikeaan suuntaan. Esim. Ossi nostaa vasemman laukan oikeaan kierrokseen. Lähes aina sen saa työstettyä pois niin,että nostaa laukan käynnistä liioitetuilla laukkapohkeilla. Kuten tälläkin kertaa ja sitten pystyikin nostamaan jo ravista.




     Maneesilla oli ihanaa kun sai työstää laukkaa ja ravia oikein kunnolla! Sekä ei tarvinnut varoa kenttää. Huomasin kyllä,että Ossikin nautti siitä. Sillä vauhtia oli vaikka kuinka paljon "liikaa" ja jarruja sai välillä vähän hakea. Ossin häntä heilui pariin otteeseen oikein mukavasti, toista taisi ottaa vähän päähän kun työstämään ja kuuntelemaan.

Kaiken kaikkiaan Ossi käyttäytyi erittäin hienosti maneesilla! Joten tämä kerta ei ole viimeinen kun sinne menemme.
     Pinni puolestaan oli Katan alla aika laiska ja pienesti kokeili Kataa..mutta ihan hyvin menivät silti. Liinan päähän pääsi pukkirodeot vetämään ihan rauhassa. Joten tais sillä kumminkin olla ihan kivaa.

~Tiiu

Ps. Pahoittelut maneesi kuvien laadusta. Odotan innolla, että saisin jonkun kuvaamaan onnistuneita kuvia..!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti