maanantai 24. huhtikuuta 2017

Kahden keskistä laatuaikaa

Otsikko kertoo tämän postauksen sisällön todella hyvin. Nimittäin Pinnin kanssa ilmeni käytöksen muutos niin kuin taisin edellisessä postauksessa kertoa. Kaksikin muutosta kahden viikon aikana.. Ensin oli tarhan portista meno, josta piti aina rynniä kauheella vauhdilla ohi. Toinen oli hoitaessa säpsyily ja naurettavien asioiden pelkääminen sekä puomia ei voinu tulla metriä lähemmäs.
     Joten koska en itse ole tietoinen, että olisi jotain kummallista tapahtunut eikä ollut kukaan muukaan tallilla päivittäin käyvä huomannut niin päätin sitten että tämä viikko on paussi vuokraajista ja otetaan Pinnin kanssa kahden keskistä laatuaikaa, mitä ei ole hetkeen kunnolla ehditty tekemään.
     Sunnuntaina (2.4.) oli ensimmäinen liikutus vain me kaksi periaatteella. Jolloin päädyin vain kentälle humputtelemaan irtona. Tehtiin seuraanjohtaja juttuja ja "luokse tuloa" jonka Pinni siis keksi ihan itse. Neiti nimittäin jäi toiseen päähän seisomaan selkä muhun päin ja kun itse pääsin, kävellen tai juosten, toiseen päähän ja vihelsin niin Pampsi tuli joko ravilla tai laukalla kovaa vauhtia mun luo.






Puomeja ei menty omasta tahdosta, mutta jos minä menin edellä niin sitten tuli Neitikin perässä.




     Tuossa yksi esimerkki mitä me tehtiin sunnuntaina. Sitten treenattiin tuota portista tai oikeastaan porteista läpi menoa. Täysin ens sunnuntaina saanut kytkettyä tietenkään sitä pois enkä saanut menemään täysin puhtaalla käynnillä, mutta sain sen verran hillittyä että ei rynni laukalla tai yli päätä kauhealla vauhdilla siitä läpi. Joten sitä harjoittelua työstetään vielä.

Sitten keskiviikkona kävikin Nora tallilla pitkästä aikaa, jonka johdosta joutui tai pääsi, miten kukin sen ottaa, myös Pinnin selkään ja läpi ratsastamaan Neidin. Nora tekee siitä ihan itse oman postauksen kunhan vain kerkeää koulu kiireiltään.
     Joten siirrytään suoraan torstain liikutikseen. Mietin kuumeisesti mitä tekisin neidin kanssa. Jotain mitä ei olåla tehty taas hetkeen.. Aikani mietittyä päädyin ohjasajamaan kentälle.
     Muutamat kierrokset käyntiä ja sit hommiin. Tein alkuun voltit sekä päätyihin että pitkälle sivulle keskelle. Kun ne sujui ja Pinni alkoi lämpeämään sekä innostumaan. Siirryttiin tekemään päätyihin ravissa voltit ja pitkät sivut vain suoraa uraa ravia. Kierros sitä ja kierros käyntitreeniä vuoron perään muutamat kerrat.



Jonka jälkeen toiseen päätyyn voltti ravissa, pitkällä sivulla ravia ja toiseen päätyyn puolestaan laukkavoltti ja sit toinen pitkäsivu ravia. Suoraan päätyyn voltti laukassa, pitkäsivu ravia ja taas laukkavoltti päätyyn ja toinen pitkäsivu ravia.


Näitä neljää eri tehtävää mentiin vuoron perään. Eli ensin käynti-> ravi-> ravi/laukka
Lopuksi vielä käynnissä tehtiin pitkillä sivuilla kiemuroita, toisella loivempia ja toisella jyrkempiä. Kaiken kaikkiaan Pinni meni oikein hienosti ja kuunteli hyvin ohjeita❤
     Ennen liikutusta Pinnin jalat oli noin 10cm alhaalta päin ihan mutaset. Osa oli onneksi jo kuivunut ja lähti hyvin pois harjaamalla, mutta suurin osa oli vielä märkää mömmöä. Tätä kun voivottelin ääneen sanoi yhden hevosen omistaja että "käy tuolla isossa lätäkössä kävelyttää Pinni ni ne putsaantuu hyvin." Joten marssittiin sinne. Ensin Pinni oli sitämieltä, että en tahdo tuonne, mutta sitten innostui oikein kunnolla leikkimään vedellä ja läsikimään niin, että minäkin sain siitä osan päälleni :'D



Puhdasta tuli

Toivottavasti aurinkopaistaisi ja alkaisi tarha kuivumaan pian. Kesä vois niin tulla jo! Paitsi ei kyllä Pampsin kanssa odoteta ötököitä.. Mutta muuten joo, allan kyllästyä tähän märkään, kosteeseen ja tuuliseen säähän.

- Tiiu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti