sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Satulan sovittelua

Tiistaina tilasin postitse Ossille käytetyn koulusatulan sovitukseen. Yllätykseksi se oli jo torstaina postissa odottamassa hakua. Joten torstaina tallilla soviteltiin Ossille satulaa.
       Ossi antoi hyvin kiinni, ei juossut karkuun. Harjauksen jälkeen heitin satulan selkään, joka oli Ossin mielestä hiukan pelottava, mutta selkään kun satulan sai niin seisoi hienosti paikoillaan. Maastakäsin katsottuna satula istui Ossin selkään hyvin, vaikka alkuun näytti että olisi saattanut olla hiukan liian kapea, mutta ei onneksi ollut. Sitten satulaan jalustimet, itselle kamat päälle ja Ossille suitset..ja kentälle.
       Tein Ossin kanssa paljon voltteja ja taivuttelua ja vähän etuosan käännöksiä. Kaikki sujuivat hienosti. Ossi on oppinut hirmu nopeasti etuosan käännöksen, alkuun se oli hiukan epäpuhdas käännös, mutta nykyään etujalat pysyvät hyvin paikallaan eikä liiku ylimääräisiä askelia, esim. eteen. Käynnissä Ossi välillä painoi kädelle, mutta välillä kannatteli itse hienosti päätään!
       Seuraavaksi otettiin ravia. Siinäkin askellajissa tehtiin paljon voltteja. Ravissa oli paljon työstämistä, jotta pysyisi ilmavana eikä löntystävänä. Voltilla taipui hienosti ja meni tosi hyvin silti koottuna, joka on ollut hiukan vaikea yhdistelmä Ossille. Ravissa Ossi painoi enemmän kädelle, joka johtuu ravaamisen puutteesta ja se taas johtui satulan puutteesta.
       Ja sitten tietty laukkaa. Innokkuudesta huolimatta Ossi kuunteli hienosti ja laukka nousi hienosti pohkeesta. Kuin myös laukassa tehtiin laukka voltteja, taipui hyvin voltille ja säilytti koko voltin ajan laukan. Volttien lisäksi tehtiin hiukan laukassa temmonvaihtoja, niin että laukka voltilla ja lyhyellä sivulla oli lyhyttä laukkaa ja koottua laukkaa. Ja puolestaan pitkillä sivuilla laukka oli matkaa tavoittava, pitkä askel, mutta silti koottua. Ossi kuunteli todella hyvin ja suoriutui kaiken kaikkiaan hienosti!❤
     






       Tehtiin samat jutut toiseen suuntaan. Menin vasempaan myös todella hienosti ja hyvin! Ainoa on, että vasenpaan Ossi on jäykempi, jonka johdosta joutui enemmän tekemään töistä, että ravi säilyi voltilla ja koottuna. Muuten ei ollut mitään ongelmaa. Lopuksi Ossi oli todella kevyt kädelle, joka askellajissa!! Satula ei ollut valunut tms. ollenkaan liikutuksen aikana, joten istui Ossille kuin nenä pääähän. Nyt meillä on satula, ja Ossin kanssa päästään vihdoinkin tekemään kunnon treeniä, ja oppimaan uutta! Aikatalun takia Pinnillä oli liikutuksen osalta ansaittu vapaa päivä. Ja Neiti sai vain nauttia kunnon harjauksesta ja rapsuttelusta.



Ossi oli tehnyt verkkoon reijän ja kaikki heinät putos maahan..

Kentän yli lensi hieno sorsa-aura

- Tiiu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti