sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Sieltä se syksy tulee pikku hiljaa

Kävin tiistaina liikuttamassa Ossin. Ossi ei meinannut aluksi antaa kiinni, mutta hetken päästä se luovutti ja antoi hyvin kiinni. Käytävällä seisoi hyvin, vaikka tallilla oli aika moinen ryysis. Harjasin ja laitoin suitset päähän, koska en ole vieläkään löytänyt Ossille satulaa..
          Menin pääasiassa vain käyntiä. Aloitin taivuttelulla suoralla uralla, Ossi taipui hyvin. Sitten tein paljon voltteja ja kahdeksikkoa, jotta saisin Herran taipumaan kunnolla molempiin suuntiin, Ossi meni tosi hienosti! ❤
         Vasempaan kierokseen Herra oli edelleen jäykkä ja siihen suuntaan tehtiinkin enemmän taivuttelua ja voltteja. Otin molempiin suuntiin voltilla ravia muutaman kierroksen, koska itselläni ei ole niin hyvää tasapainoa, että pysyisin selässä. Oikeaan kierokseen vauhti oli hyvin reipasta, mutta Ossi meni hienosti rentona ja muodossa. Vasempaan pitikin tehdä vähän enemmän työtä, että sai Herran kulkemaan rentona ja kevyenä kädelle..ja siihen päälle sitten vielä muodossa, mutta Herra suoriutui hyvin❤      
       Lopuksi tehtiin pohkeenväistöjä ja avotaivutusta. Pohkeenväistössä oli pientä hakemista oikealle väistämisessä, mutta parin väistön jälkeen se sujui hienosti! Vasempaan väistäminen on selkeästi helpompaa ja se sujui mallikkaasti. Ja se missä Ossi tiistaina yllätti oli avotaivutus, jossa Herra meni niin hienosti koottuna ja kevyenä kädelle!! Niihin oli hyvä lopettaa. Pinnillä oli tiistaina vapaapäivä.






Kerron tähän samaan postaukseen torstain liikutuksen. Menin siis torstaina tallille. Sää oli tosi kurja, vettä satoi. Laitoin aamu- ja ilta ruu'at valmiiksi, ja heinäverkoihin iltaheinät. Sen jälkeen kävin hakemassa Pinnin ja samalla laitoin Ossille sadeloimen, koska en viitsinyt ottaa vielä silloin sisään Herraa. Harjasin Neidin ja käytiin pesukarsinassa poikkeamassa takajalkojen pesulla :D Sen jälkeen suitset päähän, liina ja raippa mukaan...kentälle mars.
       Aluksi Pinni sai revitellä itsekseen liinassa, ja niin Neiti myös teki. Hiukan oli kuuntelemisvaikeuksia, mutta lopulta Neiti malttoi rauhoittua. Sen jälkeen tein Pinnin kanssa temmonvaihtoja kaikissa askellajeissa. Käynti ja ravi sujui super hienosti, ja Neiti kuunteli ääntä todella hyvin.
       Laukassa temmonvaihdot oli aluksi hiukan haastavia... Sateen yltyessä Pinniä alkoi selkeästi kiukuttamaan kastuminen,  mutta lopulta Pinni teki hienoja temmonvaihtoja myös laukassa. Alku vaikeuksien jälkeen Pinni meni molempiin suuntiin hienosti!❤





       Tällä kertaa Ossilla oli vapaa päivä. Huomasin torstaina, että Pinni on alkanut kasvattamaan jo talvikarvaa, ja sitä on kasvanut jo aika paljon.. Toisin kuin Ossi, joka on vielä kesäkarvan pudottamisvaiheessa. Ilmatkin ovat kylmentyneet nopeasti, ja vettä sataa lähes joka viikonloppu, ukkonen on myös pariin otteeseen jyrissyt tallilla samaan aikaan kun sielä olen ollut. Kohta on syksy niin, että ei edes ehdi tajuta ajan kulkua.

- Tiiu

2 kommenttia:

  1. Laita kuvat suuremmiks ni selkeyttää ja tuo paremman vaikutelman. 8)

    VastaaPoista