tiistai 1. syyskuuta 2015

Ukkosen jyrinää

Menimme viime sunnuntaina aamupäivällä Tiiun kanssa tallille. Teimme aamutallin loppuun, jonka jälkeen hain Pinnin sisälle. Tänään oli vuorossa uusien maastojen tutkiskelua. Tiiu tuli kävellen mukaan kuvaamaan ja muutenkin tueksi ja seuraksi. Ensiksi kävimme kurkkaamassa tallin läheisen joen, mutta siinä ei ollut tarpeeksi loivaa kohtaa, josta olisimme voineet houkutella Pinniä veteen.
     Tallin lähellä on jonkinmoinen puisto/alue, jossa on kuulemma hyviä maastoja, joten lähdimme etsimään sitä. Matkalla oli siltakorjaus ja meidän piti kiertää jalankulkijoille tarkoitetun puusillan kautta. Siinä oli katto ja umpiseinä (kuva alhaalla) ja kavioiden kopina kaikui kovasti, mutta ihme kyllä Pinni ei pelännyt sitä yhtään! Pääsimme hiekkatielle joka johtaa puistoon, mutta aika ei olisi riittänyt siellä käyntiin, joten käännyimme takaisin. Tein jalkakäytävillä ja hiekkatiellä avotaivutusta ja väistöjä. Otin myös pätkän laukkaa ja ravia hiekkatiellä. Annoin Pinnin vielä laukata niin kovaa kuin sielu sieti tarhoja kiertävällä raviradalla!
  Sitten oli Pinnin pesun vuoro. Veimme sen pesukarsinaan ja kastelimme sen. Pinni jännitti aluksi pesukarsinaa, mutta tottui nopeasti ja pesu sujui tosi hyvin! Ihanan puhdas poni tuli ❤



 



Sitten alkoi ukkostaa ja Tiiu kävi hakemassa Ossin sisälle. Laitoimme Ossin pikapikaa kuntoon, jotta kerkesin kentälle ennen kuin ukkonen ja sade olivat ihan päällä. Kerkesin olla kentällä jotain 5min ennen kuin alkoi sataa ihan kaatamalla.. siinä ajassa kerkesin ottaa vain vähän ravia ja käyntiä..
     Menimme sisälle odottamaan kuuron laantumista ja onneksi se menikin nopeasti ohi ja pääsimme takaisin kentälle. Aloitin taas käynnistä tehden muutamia väistöjä molempiin suuntiin. Ossi oli käynnissä yllättävän kevyt ja hyvä, niinkuin ravissakin oikeassa kierroksessa... mutta ravissa vasemmalle se oli tosi jäykkä, ei taipunut tai rentoutunut kun vaan ihan lyhyitä pätkiä. Alettiin  miettiä Tiiun kanssa, että jos jäykkyys johtuisi taas pienestä jumista selässä. Ravailin siis tosi paljon vasemmalle tehden paljon voltteja, ympyröitä ja taivutuksia. Vähitellen se alkoi onneksi rentoutua. Otin tässä vaiheessa laukkaa, jossa se rentoutui tosi hyvin ! Laukkojen jälkeen ravikin sujui paljon paremmin ja otin vielä toisessa suunnassa samat jutut. Lopuksi Ossi oli aika hyvä ja rento, toivottavasti jäykkyys johtui vaan ukkosen jyrinästä..





 

 

 
Tiiu oli ollut lauantaina liikuttamassa molempia hevosia. Hän oli irtohypyttänyt Ossin sekä Pinnin ja molemmat olivat menneet tosi hienosti, lukuunottamatta Ossin säikähtelyjä ukkosen vuoksi. Kuvat saavat kertoa loput:









 
~ Nora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti