tiistai 29. syyskuuta 2015

Viikko päivitys

Blogin päivitys on vähän jäänyt, kun on ollut kiirettä, niin opiskeluissa kuin muutenkin. Aloitan päivityksen viime viikon liikutuksista ja kuulumisista.
       Viime viikon tiistaina oltiin Nennan&Pinnin kanssa maastossa, minä Ossilla. Alkuvaikeuksien jälkeen päästiin hyvin eteenpäin. Käytiin taas rämpimässä umpimetsässä. Mentiin se sama polku mikä ekalla kerralla löydettiin, mutta tällä kertaa tutkittiin pari muutakin polkua, ja umpimetsässähän sitä taas päädyttiin rämpimään :D
       Sen jälkeen lähdettiin radanvartta toiseen suuntaa. Ensin näytti siltä, että se on vain asfalttia, mutta sitten siitä kääntyikin metsäpolku, jonka joku ihminen oli tehnyt. Pohja oli tosi hyvä ja pehmeä. Lähdettiin sitä tutkimaan eteenpäin, ja siellä oli paljon kivoja pikkupolkuja, joita olisi ollut kiva lähteä tutkimaan enemmänkin, mutta päädyttiin jatkamaan varsinaista polkua eteenpäin ja tutkimaan minne se vie. Pohja oli paikoitellen tosi hyvä ja silloin mentiin ravia, ja Pinni ja Nenna innostuivat myös lajkkaamaan. Siellä sitten seikkailtiin ja tutkittiin paikkoja. Löydettiin lopulta ihana hiekkatie, jossa päästiin sitten vähän revittelemään Ossin ja Pinnin kanssa, kyllä menivät molemmat kovaa! ❤
       Puolentoista tunnin seikkailun jälkeen alkoi jo hämärtämään ja ajateltiin, että nyt on hyvä lähteä takaisin tallille päin. Loppu matka meni hyvin ja reippaasti, vaikka tiellä oli pelottava kaivuri joka levitti hiekkaa tielle, mutta Ossi ohitti sen hienosti! Pinniä ei kaivuri paljoa hetkauttanut.
       Tallille päästyämme purettiin kaksikko pois, pesun ja kylmäyksen kautta karsinaan iltaheinille ja ruualle, ja fleeceloimi päälle. Tyytyväisen oloinen kaksikko jäi talliin syömään ja nukkumaan❤


Kirjaimellisesti umpimetsässä:D




Yksi niistä monista isosta muurahaiskeosata XD


Seuraavaksi viime viikon torstain liikutus. Menin Ossin kanssa kentällä ihan perus kouluvääntöä. Mentiin alkuun paljon käynnissä voltteja, taivuttelua, avoa ja pohkeenväistöä. Alkuun oli jäykkä ja aika painava kädelle, mutta loppua kohden taipui hyvin myös voltilla. Väistöt ja avot meni todella sujuvasti ja hienosti molempiin suuntiin! Ja alkoi etuosakin jo vähän rentoutua ja tuli kädelle paljon kevyemmäksi.
       No sitten oli ravin vuoro, ja siinä jouduttiin vähän vääntämän, jotta taipuisi ja kääntyisi voltilla ja voltille. Väännön ja pienen kinan jälkeen päästiin yhteisymmärrykseen, ja saatiin se asetus voltilla sisään ja uralla myös. Ravissa ajattelin ihan hyvin vuoksi testata mitä sanoo, jos pyydän siinä väistämään pohjetta eli tekemään osittain sulkutaivutusta. Ja miten kävikään! Ossi pääsi yllättämään minut ihan täysin!! Ja Herra teki hienot väistöt/sulkutaivutukset ravissa, molempiin suuntiin!!❤ Ja oli mamma taas sen jälkeen hymy korvilla saakka. Eli ravin lopputulos oli ajoittain todella kevyt käsi, koottua, muodossa pysyvää ja taipuisaa ravia, kera hienojen väistöjen.
       Ja vielä viimeisenä, muttei vähäisimpänä oli vuorossa tietenkin laukat. Koska ravissa ja käynnissä meni niin hienosti niin laukassa en vaatinut tänään hirveästi. Mentiin koko uraa, volttia ja muutamat temmonvaihdot; lyhyetsivut lyhyttä, hillittyä ja koottua laukkaa ja pitkät sivut sai mennä ihan mitä itse Herra halusi, ja se taas oli kovaa ja pitkää laukkaa. Hienosti suoriutui näistäkin! Vaikka oli siellä hiukan myös kinaamista ja erimielisyyksiäkin välissä... Joka kerta sieltä kuoriutuu jotain uutta ja ihanaa. Todella hienosti meni!!

Pinnin liikutin liinassa. Pinnillä oli hiukan virtaa ja teki itse alkuverkan, joka oli tällä kertaa kiitolaukkaa kera parin pukin, eikä korvia missään. Ja sitten kun sain Neidin kuulolle niin alettiin tekemään temmonvaihtoja, joka askellajissa. 
       Pinni oppi ja tajusi asian, mitä hain, hyvin nopeasti. Hienosti askel lyheni ja piteni käynnissä! Ravissa kuunteli myös todella hyvin ja teki mitä käskin. Laukassa oli enemmän vaikeuksia ja siinä jouduttiin pariin otteeseen kinaamaan, että kumpi määrää tahdin. Sekin lopulta onnistui hienosti! 

Ps. Molemmille tuli hiki ja pääsivät pesulle. Sen jälkeen  loimi päälle ja ilta touhuille. Ja jälleen kerran oli kaksi hyvin väsynyttä, mutta onnellista kaveria ❤ Tästä liikutuksesta ei ole kuvia, kun ei oikein yksin saa otettua..



Viikon viimeinen liikutus on sunnuntailta. Olin silloin kaverini kahden pikkusiskon kanssa tallilla, Ilse ja Iida. 
       Ilse hoiti ja harjasi Ossin. Iida hoiti ja harjasi Pinnin. Sitten autoin Iidaa satuloimaan ja laittamaan hacamoret. Ilseä opetin mistä tietää milloin satula on oikeassa kohdassa, ja miten suitset laitetaan.
       Seuraavaksi kentälle. Autoin Iidan Pinnin selkään ja kerroin mitä hänen pitää Pinnin kanssa tehdä. Ja sen jälkeen kiipesin itse Ossin selkää. Samalla kun taivuttelin ja tein voltteja Ossilla, niin neuvoin Iidaa Pinnin kanssa. Hirveästi niitä kahta ei tarvitse neuvoa, koska Pinni osaa ja tajuaa nopeasti mitä Iida haluaa, vaikka Iida on ratsastanut Pinnillä max 15krt. 
       Itse tein Ossin kanssa taivuttelua ja kahdeksikkoa. Käynnissä sekä ravissa. Ossi taipui todella hyvin ja oli yllättävän kevyt kädelle. Laukat otin vain voltilla, jotta joutuisi taipumaan ja kuuntelemaan. Ne sujuivat ihan hyvin. Toiseen suuntaan oli pientä hakemista, mutta sekin lopuksi meni ongelmitta.
       Sillä aikaa kun tein Ossilla tuota, Iida teki Pinnillä taivuttelua, voltteja, pysähdys peruutus harjoituksia. Pinni meni todella nätisti, kiltisti ja hienosti. Välillä niillä oli pieniä erimielisyyksiä, mutta niistä selvittiin helpolla:) 
       Kun olin itse valmis Ossilla niin Ilse pääsi vuorostaan selkään. Otin Ilsen ja Ossin liinaan. Ensiksi vain käveltiin koko uraa, koska neuvoin Iidaa Pinnin kanssa. Sen jälkeen kun Iida pääsi tekemään harjoitusta (voltilla taipumista, hidas-reipas käynti) niin pistin Ilsen ja Ossin voltille, liinassa. Ensin neuvoin miten siellä istutaan, kädet ja ohjasotteen. Sitten Ilse pääsi Ossin kanssa tekemään temmonvaihtoja käynnissä, niin että Ilsen piti hidastaa käyntiä istunnalla, kättä/ohjaa ei saanut käyttää. Pienen etsinnän jälkeen se sujui todella hienosti, molempien osalta. Sen lisäksi he pääsivät tekemään myös pysähdys harjoituksia ja liikkeelle lähtöjä. Nekin pienen mietinnän jälkeen alkoivat sujumaan hienosti. 
       Lopuksi kävimme kiertämässä raviradan ja menimme sitten riisumaan kaksikon. Ossin kanssa käytiin jalkapesulla ja kylmäyksessä, ja Pinni pääsi vain kevyelle sini pesulle. Hiki tuli jälleen kerran Pinnille, vaikka ne menivät Iidan kanssa vain käyntiä.. Joka johtuu siitä, että Pinni meni lähes kokoajan muodossa. Hienoja oli molemmat! Pinni ja Ossi pääsivät ansaituille päiväheinille tarhaan:)



Pahoittelut vielä kännykkälaatuisista kuvista, kun ei tosiaan ole ketään saatu kuvaamaan, ensi postauksessa sitten eri meininki.
 ~ Tiiu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti