sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Puomi - ja estetreeniä pitkästä aikaa

Elikäs elikäs. Tossa pari viikkoa sitten oli aika estepainotteisia liikutuksia Ossilla.

Tämän postauksen ensimmäinen liikitus oli liinassa puomeja ja ihan pientä "estettä".
       Tein aluksi maastakäsin etuosakäännöksiä ja pohkeenväistöjä. Niissä Ossi osasi yllättää kyllä ihan täysin, positiivisesti totta kai! Eli ne sujui tosi hyvin. Hiukan oli pientä haparointia alkuun, mutta siitä se sitten vertyi ja alkoi sujumaan.
       Sitten oli ohjelmassa liinassa menoa, ihan vain niin, että käydään kaikki askellajit läpi ja pientä jumppaa ravissa; pienempää ympyrää ja isompaa ympyrää vuoron perään. Hyvin sujui nuo hommat♡
       Tuon treenin jälkeen päästiin menemään sitten vihdoin niitä puomeja. Ensin käytiin taluttaen tutustumassa niihin, Ossin mielestä ne oli taas vähän jänskiä. Ja parin kerran jälkeen olikin vuorossa liinanpäässä sama homma.
       Ossi vähän innostui ja meni hienosti puomien yli ja askel osui kohdalleen lähes aina, jalat nousi oikein mallikkaasti puomien yli. Kaikissa askellajeissa, hiukan kokeili tapansa mukaan oikean kierroksen laukassa että onko pakko jos ei halua, mutta sekin sieltä sitten  saatiin nousemaan ja sujumaan eteen päin. Kaiken kaikkiaan hieno Poika♡


Pelottava puomi










Sitten siihen toiseen osioon tämän postauksen liikutuksesta eli irtohypytys.

Ajattelin ihanan sään ansiosta pistää Ossin hyppimään irtona ekaa kertaa tänä vuonna.
       Alkulämpäksi Ilse talutteli Ossia, teki seuraanjohtaja harjotuksia ja voltteja, sekä käynnissä, että pikku pätkiä ravia.
       Alkuverkan jälkeen päästiin itse asiaan. Ensin Ossi meni kaikkialla muualla kuin esteen yli, mutta kun vähän ohjasi kujalle niin sitten mentiin. Alkuun este oli vain niin, että maassa oli kaksi puomia lähekkäin. Sen jälkeen nostin puomit pieneksi ristikoksi, noin 30cm. Hiukan Ossi kyttäili ekan ylityksen kohdalla, mutta sitten ekan ylityksen jälkeen alkoi Ossi pitämään katsetta eteen päin eikä alas päin.
       Jonkun ajan päästä pidettiin pieni kävely breikki ja sillä aikaa kun Ilse talutti Ossia niin minä nostin estettä ylemmäs. Kävely breikin jälkeen esteiden ylitys jatkui. Ossi liisi esteiden yli aina ihan innoissaan. Huomasi hyvin milloin estettä oli nostettu tai muutettu suoraksi, sillä kun Ossi sen ylitti ekan kerran oli Herralla katse esteessä eikä eteen päin.
       Lopuksi tuli pari kieltoa, kun Ossi alkoi väsymään, mutta kun sitten suostui menemään sen yli niin lopetettiin siihen.

Kaiken kaikkiaan irtohypytys oli onnistunut hyvin. Ossilla oli selkeästi hauskaa, vaikka hiki tulikin :D Eli ristikkoa hypättiin 20cm-80cm ja suora oli 60cm ja 95cm♡♡
       Loppukäynneillä oli pakko käydä maastossa räpsimässä kuvia, koska aurinko paistoi ja oli ihanan keväinen ilma!♡
















~Tiiu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti