torstai 23. kesäkuuta 2016

Kaikenlaista puuhaa

Sitten Pinnin liikutuksia.
Sunnuntaina 29.5. Pinnin tallilla oli perhepäivä -niminen tapahtuma, jossa Pinnin oli tarkoitus olla kärryponina lapsille.
       Hiukan itseä jännitti, sillä Pinnin viime kärryilystä oli jo reilusti yli puoli vuotta. Mutta koska Pinni on siitä aina niin nauttinut niin luotin Neitiin täysin.
       Eli sunnuntaina menin aamusta tallille, vajaa 2h ennen tapahtuman alkua niin ehdittiin puunaamaan Pinni ja laittamaan Neiti nätiksi, sekä edustuskuntoon.

Neitiä hiukan väsytti..


Sitten kun Pinni oli valmis kävin kiertämässä tallin peltojen/laitumia kiertävän peltoradan, jotta saa vähän suurimpia innostuksia pois. Niinkuin arvelin Pinni oli ihan innoissaan!♡ Hiukan oli erimielisyyksiä käännytäänkö vai ei, mutta parin kierroksen jälkeen nekin saatiin yhteisymmärrykseen. Sitten katottiin mikä lenkki tehdään lasten kanssa.
       Päivä meni lasten kyyditsemisessä. Pieni vajaa 30min-1h pidettiin taukoa, joka osuikin hyvään saumaan, sillä sinä aikana tulikin sadekuuro.


Koristeltiin kärryt voikukkaseppeleellä

Pinni jaksoi koko tapahtuman ajan hyvin ja käyttäytyikin hienosti!♡♡  Lopuksi käytiin äidin kanssa peltorata kärryilemässä vähän reippaanpaan tahtiin kuin käyntiä. Pinni ihan itsekseen ja innoissaan ravasi, kunnes toisin kiellettiin. Sitten vaan ruoka nassuun, ihottumaloimi niskaan ja tarhaan.

Tossa kesäkuun alussa Sirkun kanssa päätettiin maastakäsin touhuta Pinnin kanssa. Samalla, kun Sirkku puunasi Pinniä niin minä rakensin rataa, johon kuului puomi, kaksi okseria, pujottelutötsiä, lankku/jakkara ja jumppapallo.
       Puomilla piti tehä pohkeenväistöä niin että puomi on mahan alla koko ajan.
       Pujottelutötsät luonnollisesti piti pujotella sekä käynnissä että ravissa, aina joka toinen kerta.
       Jakkaralla oli alunperin tarkoitus nousta etujaloille, mutta se ei ihan vielä onnistunut niin sitten päätettiin että jakkara piti kiertää etuosakäännöksin/pohkeenväistöllä.
       Okserit luonnollisesti piti hypätä yli. Jumppapalloa piti potkia.
       Kaikista tehtävistä Pinni suoriutui oikein hienosti!♡ Jumppapallo oli tosin alkuun ihan huisin pelottava, mutta loppujen lopuksi Neiti senkin oppi.




       Sirkku meni pääasiassa radalla Pinnin kanssa ja mie räpsin kuvia. Niinkun arvata saattaa alkuun Pinni kokeili Sirkkua joissain jutuissa.. eniten pohkeenväistöissä. Nekin tosin sujui lopuksi hienosti!

Sitten yhtenä iltana tossa jokunen viikko sitten, liikutin Pinnin liinassa satula ja kumpparit päällä.
       Alkuun Pinni hirnuili tarhakaverille kun toiselle tuli kauhee hätä.. ja siitä hommasta ei meinannu tulla yhtään mitään. Pinni laukkaili ihan oman mielen mukaan eikä kuunnellu yhtään mua. Joten annoin Neidin sitten painella hetken ihan rauhassa itekseen.
         Tein taas vähän temmonvaihtoja käynnissä ja ravissa, eniten ravissa. Sekä isolla että pienellä ympyrällä. Pinni meni alkupöllöilyn jälkeen hienosti!♡



       Laukat nousi yllättävän hyvin. Alkuun laukka oli kunnon kaahausta, mutta sitten se onneksi rauhoittui ja laukasta saatiin pyörivää & hillittyä. Laukat tein kanssa vuoronperään isolla ja pienellä ympyrällä. Toiseen suuntaan ei ollut mitään ongelmaa. Mutta toiseen meinas laukka loppua aina pienellä ympyrällä, loppujen lopuks sain Neidin laukkaamaan molemmilla ympyröillä.



Lopuksi päätin pistää Pinnin pomppimaan kavalettia kun se jäi toiselta ratsukolta siihen juuri sopivasti. Ja Pinnihän oli tietenkin ihan sika innoissaan!!




Sitten heitettiin kamat pois ja riimu päähän. Käytiin kiertämässä vielä peltorata ja syömässä vihreetä.

~Tiiu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti