torstai 23. kesäkuuta 2016

Piiitkästä pitkästä aikaa kunnon kärry lenkki

Tuorein Pinnin liikutus on eiliseltä eli sunnuntai (19.6.) Jolloin mentiin jälleen kerran Sirkun kanssa tallille.
       Ensin otettiin mekkokuvia Pinnistä ja Sirkusta. Vaikka sää ei ollut mikään maailman paras kuvauksiin niin silti kuvista tuli hyviä, niistä varmaan joku päätyy jossain vaiheessa Sirkun blogin postaukseen.
        Sen jälkeen laitettiin kärrykamat niskaan ja kärryt perään ja eikun menoks. Lähettiin tallialueelta kokonaan pois. Hetken mentiin asfalttia pitkin ja sitten tien yli hiekkatiellä joka päättyi metsätielle jossa u-käännös ja samaa reittiä takaisin.



Suoralla hiekkatie pätkällä päästiin baanaamaan oikein kunnon ravia! Pinni meni niin kovaa kuin pystyi ja halusi, kaiken ilon Neiti kyllä otti irti!!!♡♡ Samalla suoralla takasin mentäessä innostui Neiti laukkaamaan mutta sehän ei käynyt niin siirryttiin taas hienoon kärryponi raviin.
       Intoa riitti ihan loppuun asti. Ei tallin alueellakaan meinannut millään malttaa kävellä, vaan olisi pitänyt painaa ravissa.


Lopuksi Sirkku kävi taluttamassa Pinnin vielä peltoradan ympäri loppukäynneiksi. Ja samalla syötteli vihreää. Sillä aikaa kun minä tein Pinnille mömmöt valmiiksi. Herkkuna oli supermehukas päärynä.

Sitten tossa viikko sitten sunnuntaina käytiin Iidan kanssa Pinni liikuttamassa. Iida siis ratsasti ja minä pidin pienimuotoista tuntia heille.
       Iida on siis ratsastanut vuoden epäsäännöllisesti Pinnillä. Mentiin isolle kentälle jonne laitoin neljä tötsää minikentäksi. Niin oli Iidalle ja Pinnille helpompaa.
       Alkuun he tekivät joka toiseen päätyyn voltin, toinen isompi kuin toinen menetelmällä. Sitten pitkällä sivulla reipasta käyntiä, muotoa ja ryhtiä. Se sujui hienosti!
       Sitten lisättiin haastetta eli pitkillä sivuilla ravattiin. Iida ei osaa keventää joten mentiin harjoitusravia. Pinni meni niiin hienosti muodossa ja kiltisti vaikka Iida pomppi ravin tahtiin.


Lopuksi opetin Iidaa keventämään ravissa. Alkuun oli vähän hakusessa, ja Iida keskittyi keventämään niin ohjaus hävisi ja Pinni totta kai käytti tilaisuutta hyväksi ja yritti oikaista, mutta Iida sai aina sen estettyä. Tosi nopeasti Iida löysi keventämiseen tahdin ja sai siihen rutiinia. Niin nopeasti Iida hifafsi asian ja keventeli hienosti ravin tahtiin.
       Loppukäynnit käytiin kävelemässä peltoradalla.


Sit vaan mömmöt naamaan, loimi päälle ja tarhaan.

~Tiiu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti