torstai 23. kesäkuuta 2016

Kyl siit vielä joskus saadaan jotain

Otsikko on ehkä hiukan hämy, mutta niin on tuntunut tämän viikon aikana Ossin kanssa. Johtunee ehkä siitä, että vaikka on kesä"loma" niin silti on liikaa kesätöissä vuoroja ja ei meninaa Ossille saati Pinnille keretä..:/ Ja yksin kun Ossin liikuttaa pääasiassa niin meinaa hermot mennä, koska tiedän että siitä sais kehiteltyä vaikka mitä mutta se tarkottais säännöllistä liikutusta jota en vielä ole pystynyt tänä kesänä touteuttamaan niin hyvin kuin oisin halunnut.. toivottavasti vuoden päästä on eri ääni kellossa ja saadaan Herra kehittymään ihan kunnolla eteenpäin.

Mutta siis itse liikutukseen. Tosiaan viimeksi menin ilman satulaa ja nyt eilen maanantaina (20.6.) menin taas vaihteeksi gramaaniohjilla.
       Aluksi hain Ossin tarhasta ja hetken näytti siltä että ei anna kiinni, mutta sitten taas antoi kiinni melkein heti.
       Ensin oli vuorossa Ilsen rippikuvat Ossin kanssa. Niitä varten oli uusi huopa ja uusi otsapanta.


Ilsellä oli mekon helma aika hulmuava jos vähänkin tuuli.. ja nämä oli ekat kunnon mekkokuvat Ossin kanssa niin hiukan oli jännitystä että mitä Herra mahtaa sanoa. Ensin yritettiin metsässä ottaa kuvia, mutta niistä ei tullut mitään kun oli niin paljon hyttysiä yms et Ossi oli ihan hermona niin mentiin hiekkatielle.
       Ossi käyttäytyi tosi hienosti!♡ Vaikka loppua kohden alkoi jo kärsivällisyys mennä kuvien ottoon. Otettiin sekä maastakäsin että selästäkäsin kuvia. Saatiin monta onnistunutta kuvaa molemmista, maasta että selästä, hyvänä apuna oli YouTubesta löytämä video jossa oli 16 eri hevosen ääntä niin sillä sai Ossin korvat hörölle ja Ossi oikein ryhdistäytyi komiaksi. Muutamaan Ossi ja Edi hirnahti oikein vastaukseksi :D
       Sitten kuvien jälkeen oli vuorossa nopea mutta tehokas liikutus. Tein aina päätyihin voltin, pitkillä sivuilla hain hyvää tasapainoa ja joka toinen kierros taivuteltiin. Ossi suoristui niistä hyvin. Hiukan meinas kunto loppua ja jalat alkoi laahaamaan ja pää meni liian alas, mutta kun muistutti että ollaan töissä niin sai kasattua itsensä hyväksi. Käynnissä oli todella hyvä, ei painanut kädelle, kantoi itseään muodossa ja koottuna, sekä takajalat oli hyvin mukana.
       Tein laukassa aina vain yhden voltin jompaankumpaan päätyyn, jossa oli tarkoitus hidastaa. Pitkillä sivuilla puolestaan pidentää askelta ja taas toisella lyhyellä sivulla hidastaa laukkaa. Ne sujui vaihtelevasti.


Ilse pääsi taas menemään loppukäynnit, tällä kertaa ilman liinaa ja ilman mua. Koko uraa muutama kierros.. ens kerralla Ilse pääsee ratsastaa kunnolla/enemmän.


       Sit vaan kamat pois linimentti kinttuihin ja tarhaan. Kaiken kaikkiaan Ossi oli tänään hieno ja kiltti poika!!♡♡

~Tiiu

Ps. Rippikuvista tulee myöhemmin kuva/kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti