torstai 23. kesäkuuta 2016

Sää suosii

Nora kertoilikin viimeisimmät jutut mitä Ossilla on tehty. Tosin lauantaina Jenni juoksutti Ossin illalla liinassa.
       Mutta siis mennään asiaan eli viimeisin liikutus oli tämän viikon tiistaina (14.6.)
Olin vakaasti päättänyt, että se on maastoilupäivä ja nimenomaan reipas revittelymaasto! Koska siitä edellisestä revittelymaastosta on jo vierähtänyt tovi... Ja sää oli ihan huippu maastoiluun!!♡
       Hain Ossin tarhasta, alkuun näytti vahvasti siltä, että "jaahas herralla on taas tämmöinen päivä; et saa kii"  Mutta sen pienen ravi ympyrän jälkeen Ossi antoi hyvin kiinni♡
       Kunnon puunaus ja kamat päälle-> menoks. Juuri kun olin lähdössä Suvi (Maisan omistaja) tuli tallille ja kysyi mihin olin menossa..ja kun kerroin, kysyi pääseekö Maisan kanssa mukaan, tosin Suvi omin jaloin ja Maisa omin jaloin :D


Sillä aikaa, kun Suvi laittoi Maisaa valmiiksi niin kävin Ossin kanssa kentällä pyörähtämässä. Kävelin pari kierrosta pitkinohjin, jonka jälkeen otin ohjat käteen ja aloin tekeemään kahdeksikkoa, mutta tein aina kaksi volttia putkeen, jonka jälkeen vaihdoin suuntaa kahdeksikon "muodossa". Ossi oli kevyt kädelle, vaikka vähän hätäinen. Ja jotain se oli olevinaan oppinut Noran kanssa torstain jäljiltä, nimittäin aina, kun tultiin keksihalkaisijalle, Ossi alkoi menemään toosi reippaasti..en tiedä yrittikö olevinaan pidentää askelta vai vain mennä reippaasti. Mutta sen Ossi unohti nopeasti, kun tajusi, että tällä kertaa ei sitä haeta.
       Sama juttu jatkui ravissa. Siinäkin Ossi oli kevyt kädelle ja vähän hätäinen, mutta tarkoitus olikin hakea taipuvuutta, muotoa ja rauhallista, mutta hyvää tahtia raviin. Ja se mitä haettiin saatiin myös loppujen lopksi sieltä kaivettua.
       Suvi ja Maisa olivat viimein valmiita ja päästiin matkaan. Heti ensimmäisenä Ossin mielestä Edin tarhassa oli toooosi tooosi pelottava jumppapallo. Ja sitä siinä sitten hetken steppailtiin, että uskallettiin mennä ohi, "Ei sitä tiedä jos se hyökkää mun kimppuun kun oon sen kohdalla, Ossi"
       Mutta itse alun jälkeen Ossi meni maastossa jälleen kerran mallikkaasti ja nätisti. Kerran pompattiin pienen maastoesteen yli. Käytiin ns ovaalilla tekemässä parit laukkaympyrät jonka jälkeen olisi pitänyt mennä sama jyrkkä mäki takasin ylös, jonka päällä Suvi&Maisa odotti, mutta Ossi päätti purra kuolaimeen kiinni ja mennä kiitolaukalla toisen mäen ylös. Joten totesin puolessa välissä mäkeä, että anna mennä sitten.
       Sitten käveltiin hetki ja käytiin taas vähän laukkailemassa suoralla hiekkapätkällä. Ensin ravattiin toiseen suuntaan, pomppu esteen yli, ja sitten toiseen suuntaan laukattiin. Laukka oli hyvää ja hallittua kunnes mentiin esteen ohi ja Ossi päätti taas purra kuolaimeen kiinni kiitolaukkaa. Vähän ennen Suvia&Maisaa herra päätti kuunnella ja siirtyä raviin/käyntiin. Oli tyytyväinen poni♡




Loppumaasto pääasiassa käveltiin. Pari kertaa Ossi ns. itsekseen otti parit ravipätkät. Tallille mentäessä kävin lähimetsässä metsäpolulla ottamassa vähän ravia ja laukkapätkän, koska en halunnut jättää laukkaa siihen, että vei. Kun se sujui hienosti käveltiin tallille.
       Ossi pääsi vesipesuun, oli nimittäin tullut herralle hiukan hiki. Sitten, kun oli pesu tehty niin käytiin vähän vihreää maistelemassa.




Siinä samalla Ossia syötellessä heittelin Sepolle keppiä.



Ossi pääsi tarhaan ja totta kai oli pakko mennä piahtaroimaan. Ossi ensin meni mukkelismakkelis ja tarhakaveri Kaapo meni tietenkin perässä :D

Tämä viikko oli normaalista poikkeava Ossin kanssa koska olimme maastossa pitkästä aikaa ja nyt lauantaina mentiin ilman satulaa.
       Ossi antoi ihan hyvin kiinni ja oli hoitaessa kiltisti niin kuin aina. Tällä kertaa ei laitettu mitään suojia, paitsi bootsit. Johtuen siitä, että kintut olivat niin kuraset ja märät.


Sitten vaan suitset päähän ja kentälle. Hiukan oli Herra ihmeissään kun ei tullu satulaa tai suojia et hetki kesti tajuta et pitää tulla karsinasta ulos ja kävellä kentälle eikä talliin.
       Kentällä tehtiin toiselle lyhyelle sivulle voltit kulmiin, pitkillä sivuilla haettiin kokoamista ja takajalkojen ottoa mukaan kun oli sen verran jännää Ossilla taas kun ratsastaja selässä ilman satulaa piiitkäästä aikaa. Sitten lisäsin keksihalkaisijalle etuosakäännökset tai  siis keksihalkaisijalle käännyttiin näin.




Ossi meni alku ihmetyksen jälkeen todella hyvin. Kantoi itse itseään ja oli kevyt kädelle!♡ ainoa miinus oli että ne takajalat välillä unohtuivat hetkellisesti pois matkasta/käytöstä.. mutta muuten meni hyvin.    
       Lopuksi tehtävä oli, että toiselle lyhyelle sivulle edelleen ne voltit niin, että niiden jälkeen jatkettiin suoralle uralle ja sieltä toiselta lyhyeltä sivulta etuosakäännöksellä keskihalkasialle ja sitten tehtiin samaan suuntaan pitkällä sivulla ravia jonka jälkeen lyhyt sivu taas käyntiä ja taas pitkäsivu ravia ja sit oli taas voltit jne. sama homma alusta.






Lopuksi tein pohkeenväistöä keskihalkaisijalta urille päin, hienosti meni! Kaiken kaikkiaan Ossi meni ihan hienosti!♡ Pitää taas alkaa enemmän menee ilman satulaa.


Sit vaan suitset vekka ja linimenttiä kinttuihin..syömään. Pieni hiki tuli vaikka ei tuon ihmeempiä tehty.

~Tiiu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti