keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Kesäloma ja aikaa

Heipsan taas.

Hetki taas vierähti blogin päivityksessä, mutta nyt alkoi kesäloma. Jos tätä nyt siksi lomaksi voi sanoa, mutta toivon et nyt ois taas enemmän aikaa toihuilla tallilla ja aikaa kirjoittaa blogia.

Kerron Ossin touhuista lähi viikkona. Elikäs keskiviikkona en Ossin kanssa tehnyt mitään.
       Sillä topista suoraan aseman kautta tallille, koska Ossille tuli kengittäjä. Hän kengitti etuset ja vuoli takaset. Oskiido oli taas oikein kiltisti, suurimman osan ajasta.          Loppua kohden alkoi vähän väsymään tai/ja kyllästymään niin ei meinannut olla paikallaan. Mutta saatiin hommat tehtyä ja kenkäset jalkaan.
       Laura teki taas hienoa ja hyvää jälkeä. Kengityksen jälkeen Ossi sai taas bootsit jalkaan ja pääsi tarhaan päiväheinille♡




Sitten sunnuntaina (5.6.) Oli sitten vuorossa kunnon liikutus ja ehkä samalla vähän läpiratsastusta.
       Eli menin tallille Ilsen kanssa. Ilse, jo nopeasti tulleen tavan mukaan, harjasi ja hoiti Ossin varustus kuntoon. Tosin minä otin Ossilta kaviot Ilsen avustuksella.. ja siinä sitten heti huomasin että Herralla el ole kenkiä etusissa.. voihan vee :/ Eikun viestiä Lauralle, kengät löytyi tarhasta portin lähettyviltä.
       Hoidon ajan Ossi oli karsinassa, mutta varustuksen ajaksi mentiin talliin. Tallissa opetin Ilseä varustamaan hevosen. Hiukan suitsien laitossa Ossi, tapansa mukaan, testäsi kuka laittaa suitsia, mutta ainoi kyllä laittaa ne päähän ja otti kuolaimet nätisti suuhun.
       Sitten minä virittelin gramaanohjat messiin mukaan. Ja eikun kentälle.


Kentällä Ossi meni oikein kiltisti ja hyvin. Tehtiin pohkeenväistöjä, isoa ja pientä volttia sekä kokorataleikkaa.
       Pohkeenväistö sujui todella hyvin, molempiin suuntiin. Uskalsin jopa kokeilla sulkutaivutusta ravissa, ja sekin sujui Ossilta hienosti! Ottaen huomioon että mentiin tokaa kertaa gramaanohjilla ja sulkutaivutukset tais olla myös tokaa kertaa testauksessa ja nyt ne onnistui!♡ Ravailtiin voltteja ja suoralla uralla haettiin tempoa sekä muotoa.
       Laukoissa mentiin toiselle lyhyelle sivulle iso voltti ja toiselle pienempi voltti. Molempiin suuntiin sama homma. Ja laukoissakin haettiin pitkillä sivuilla hyvää tempoa. Kaiken lisäksi Ossi nosti joka kerta suoraan oikean laukan, eikä ristilaukkaa, Jeee!♡ Laukat sujui todella hienosti!!♡




Ilsen vuoro oli mennä loppu"käynnit". Alkuun otin Ossin liinaan, jossa Ilse taas muisteli miten hevosen selässä ollaan yms.
       Pistin Ilsen tekemään pysähdyksiä, taivuttelua sekä suurentamaan ja pienentämään ympyrää vuoron perään, molempiin suuntiin. Pysähdykset oli löhes joka kerta mallikkaasti tasajalkaa tai melkein. Ne sujui alku ihmettelyjen jälkeen oikein kivasti ja hyvin.


Loppukäynnit Ilse meni Ossin kanssa kahdestaan eli otin liinan vekka. Se oli eka kerta kun Ilse ja Ossi meni ilman liinaa ja ilman että minä kävelin vieressä. Ja sehän sujui hienosti! Vaikka molemmin puolista luottamusta ei ollut 99% mutta eiköhän sekin ajan mittaan karsiinnu pois :)

Lähi aikojen viimeinen liikutus oli tänään maanantaina. Ossilla oli vuorossa uusi kengitys.. Ennen kuin Laura ehti tallille oli minulla hyvää aikaa irtojuoksuttaa Ossi kentällä.
       Ossi antoi taas hienosti kiinni♡ harjasin ja puunasin siinä hetken, jonka jälkeen iskin suitset päähän ja juoksutusavun messiin.
       Kentällä oltiin alkukäynnit seuraanjohtajaa ja sitten Ossi sai alkaa ravailemaan ja laukkailemaan osittain oman mielen mukaan ja osittain joutu myös kuuntelemaan mua.
       Ajoittain Ossi meni todella hienosti ja haki itse muotoa ja tempoa♡






Lähi päivinä tulee postaus jossa saadaan blogi kunnolla ajan tasalle kaksikon touhuista. Ja yritetään jatkossa kirjoittaa joka liikutuksesta heti postaus!:) Katotaan kuin käy.


~ Tiiu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti