perjantai 10. kesäkuuta 2016

Ossin liikutus

Olin eilen liikuttamassa myös Ossin. En ollut päässyt edes moikkaamaan herraa reiluun kuukauteen, joten oli aivan ihana nähdä <3 Ossi antoi hienosti kiinni ja laittaessakin oli nätisti, niin kuin aina.

Mentiin kentälle ja ajattelin treenailla taas pitkästä aikaa väistöjä. Ennen väistöjä kävin kuitenkin kaikki askellajit läpi. Raviin paneuduin pidemmäksi aikaa ja Ossi tulikin toosi hyväksi lopulta! Sain sen "nostamaan" vatsaa ylös ja kantamaan itseään paremmin, paremmassa muodossa, samalla kun jalat polkivat hyvin alle. Alussa Ossi oli lisäksi hyvin kevyt kädelle, lopussa alkoi ilmeisesti väsymys painaa ja pää alkoi valua alemmas. Laukoissakin Ossi kantoi itseään hyvin, mutta oikea laukka oli aluksi hieman vaikea saada pyörimään kunnolla kolmitahtisena. Se laukka on ennenkin ollut vähän haastavampi, siinä on vaikea istua ja Ossi on epätasapainoinen. Korjasin tämän menemällä pari kierrosta kevyessä istunnassa reipasta, rentoa ja pitkää laukkaa, jotta Ossi sai vähän avattua lihaksiaan ja laukka alkoikin sitten pyörimään paremmin.

Sitten väistöihin, jotka ovat olleet ikuinen ongelma aikaisemmin. Jotenkin kun joku ei onnistu oikein koskaan, on siihen vaikea löytää motivaatiota. Tämän vuoksi väistöt ovat minun osaltani jääneet ehkä vähän vähemmälle, mutta nyt..... kiitos kaikki, jotka ovat Ossia ratsastaneet, väistöt ovat kehittyneet ihan tosi paljon! Esimerkiksi tämän vuoksi on mielestäni hyvä, että hevosta ratsastaa ainakin kaksi eri ihmistä - silloin yhden ihmisen heikkoudet (esimerkiksi jos toinen suunta on vahvempi kuin toinen) eivät vaikuta hevoseen niin voimakkaasti. Mutta niin, väistin siis muutaman kerran käynnissä keskihalkaisijalta uralle molempiin suuntiin, jonka jälkeen kokeilin väistämistä myös ravissa, mikä ei ole ikinä ennen onnistunut. Käynnissä väistöt menivät tosi hyvin ja ravissakin tuli muutamia sivuaskelia, mistä olen todella ylpeä <3

Meillä loppui kamerasta akku kesken ratsastuksen, joten kuvat jäivät tällä kertaa vähiin, tässä kuitenkin pari :)



1 kommentti:

  1. Kiva, vaikkakin lyhyt postaus. Harmi kun akku loppu, tälläisiä kuvia olisi kiva saada enemmänkin.

    VastaaPoista